Sokolov: V městských parcích dojde i na kácení rizikových stromů

09.01.2020 18:55

Ke kácení některých stromů v městských parcích dojde během měsíců ledna a února, upozorňuje občany Sokolova městský úřad.

Sokolov: V městských parcích dojde i na kácení rizikových stromů
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Ve všech případech se jedná o dřeviny ve velmi zhoršeném zdravotním stavu, které byly posouzeny a k pokácení vytipovány odbornou arboristickou firmou. Kácení takzvaných rizikových dřevin se uskuteční v Husových sadech a v Zámeckém parku.

Stromy určené k pokácení jsou nebezpečné, v různé fázi prosychání, s dutinami, s růstovými defekty, s výskytem dřevokazných hub, nevhodným větvením náchylným k rozlomení či s kombinací více faktorů. Ty ještě zvyšují riziko případného pádu dřevin. Vzhledem k tomu, že oba parky jsou v centru města a jsou lidmi hojně navštěvované, je bezpečnost občanů pro město prioritní. Radnice chce předejít případným pádům dřevin. K těm dochází především při vichřicích, které nejsou v posledních letech ojedinělé. Před několika lety už takto ke zranění chodce v parku došlo. Náhradní výsadba za pokácené dřeviny je naplánovaná na listopad letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…