Sokolov: Za přemnožení potkanů mohou také jejich „krmiči“

13.01.2020 8:38

Potkala paní potkana v Husových sadech a napsala o tom na radnici. Respektive těch potkanů, které na procházce potkala, mělo být kolem dvou desítek. A kvůli jejich přemnožení už parkem nechce chodit.

Sokolov: Za přemnožení potkanů mohou také jejich „krmiči“
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Na jejich zvýšený výskyt upozornili i další lidé. Jednou z příčin, proč se jim například kolem rybníků tak daří, jsou „krmiči“ kachen. Ptáci nyní rozhodně hlady nestrádají, a takový příděl potravy, jaký vidíte na snímku, udělá spíše radost právě potkanům. Kdybychom se potkana zeptali, kampak pane potkane, tak by nám nejspíše odpověděl: „Jdu hodovat k rybníku nebo k některým z popelnic, kolem nich je taky takový lahodný binec.“

Velká speciální ochranná deratizace na celém území města Sokolova byla provedena v roce 2017. A to v souladu s Obecně závaznou vyhláškou města Sokolova č. 2/2017. Deratizace venkovních prostor poté probíhá v průběhu každého roku v lokalitách s výskytem potkanů na základě hlášení občanů, firem nebo případnou kontrolu, kterou zajišťuje městský úřad.

Problém s výskytem potkanů za obchodním domem Ural a v okolí rybníka v Husových sadech radnice řeší. V prosinci byla dvakrát provedena pokládka nástrah a tento týden byla provedena ještě jednou. Kontroly budou opakovány po dobu přijímání nástrah potkany. Potkani se ovšem v této lokalitě přemnožují i právě kvůli neustálému krmení kachen.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…