Sokolov: Zastupitelstvo schválilo dotace z Evropy

14.03.2015 19:31

Zastupitelstvo města Sokolova na svém veřejném zasedání ve čtvrtek 12.3. schválilo využití výtěžku z loňského Vánočního benefičního koncertu Hudby Hradní stráže a Policie ČR v sokolovském divadle ve výši 30.700 korun ve prospěch Domova pro osoby se zdravotním postižením Sokolík v Sokolově.

Sokolov: Zastupitelstvo schválilo dotace z Evropy
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Zastupitelé rozhodli také o poskytnutí grantu 3,15 milionu z městského rozpočtu Fotbalovému klubu Baník Sokolov na celoroční činnost dětských a mládežnických družstev v letošním roce. Místní skupině Vodní záchranné služby Českého Červeného kříže schválili zastupitelé 35 tisíc korun na uspořádání 16. Mistrovství republiky mládeže v záchranném sportu v sokolovském krytém bazénu a pořadatelům letošního prvního mistrovství v motocyklovém trialu na koupališti Michal a v údolí Lobezského potoka 150 tisíc korun.

Přijata byla také žádost o evropskou dotaci 5,1 milionu korun na konsolidaci informačních technologií a nové služby tiskového centra sokolovského městského úřadu. Akce celkem za 6 milionů korun má zefektivnit podporu výkonu agend veřejné správy a více zpřístupnit informace veřejnosti. Konkrétně se jedná o implementaci nástrojů podporujících rozšíření technologického centra a infrastruktury o systém zálohování, terminálové služby, konsolidace a zabezpečení LAN infrastruktury a virtualizace aplikací a desktopů, zvýšení bezpečnosti provozované infrastruktury prostřednictvím systému pro centrální logování, rozšíření VPN a elektronické autentizace a identifikace uživatele v síti, elektronizaci agend veřejné správy v oblastech jednání rady a zastupitelstva, vyvolávacího zařízení, integrace elektronické úřední desky s portálem občana a zvýšení transparentnosti veřejné správy prostřednictvím publikace podrobného rozklikávacího rozpočtu v prostředí webové prezentace města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sokolov.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…