Starosta Jindřich Vařeka k sídlu CHKO: Závěrečný finiš pod taktovkou Příbrami

03.09.2015 6:31

Fyzické sídlo budoucí Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Brdy bude s největší pravděpodobností v Příbrami. Po včerejším jednání s příbramským starostou Jindřichem Vařekou to na následném brífinku s novináři řekl ministr životního prostředí Richard Brabec.

Starosta Jindřich Vařeka k sídlu CHKO: Závěrečný finiš pod taktovkou Příbrami
Foto: ANO
Popisek: Jindřich Vařeka, starosta města Příbrami

„V této chvíli, kdy jednání pokračují, si již teď troufám říci, že po dohodě s panem starostou Vařekou bychom určitě u části aktivit, které se budou týkat nejenom správy CHKO Brdy, ale dokonce i širších aktivit Agentury ochrany přírody a krajiny například z hlediska dotačních titulů a širšího kontaktu s veřejností, přivítali jejich přesun do Příbrami,“ uvedl po včerejší schůzce s Jindřichem Vařekou ministr životního prostředí Richard Brabec s tím, že druhé pracoviště v Jincích bude pravděpodobně spíše technické.

„Zjednodušeně řečeno, je možné konstatovat, že po všech dlouhých jednáních bylo dohodnuto, že se do Příbrami stěhuje nejen fyzické sídlo CHKO Brdy, ale zřejmě i jedno z pracovišť jeho nadřízeného orgánu, Regionálního pracoviště Agentury ochrany přírody a krajiny Střední Čechy,“ uvedl po jednání s ministrem Brabcem starosta města Příbrami Jindřich Vařeka s tím, že z čistě praktického hlediska je podle něj důležitý především samotný vznik CHKO, zrušení újezdu a jeho zpřístupnění veřejnosti. „Zřízení tohoto detašovaného regionálního pracoviště v Příbrami vnímáme za možný první krok k rozvoji turismu v Brdech,“ dodal starosta.

Témata setkání: Zelená páteř, odvaly uranových šachet a sídlo CHKO

Ministr Brabec se starostou Vařekou mimo tématu CHKO Brdy probírali také projekt revitalizace koridoru podél Příbramského potoka, tzv. Zelenou páteř města. Smyslem jednání v této věci bylo sjednotit společný postup tak, aby byl optimální z hlediska získání dotací z fondů ministerstva životního prostředí. Hlavním tématem schůzky, kterému byl věnován největší prostor, se týkal problematiky zpracování odvalu šachty č. 15. V této věci starosta Vařeka v průběhu závěrečného brífinku deklaroval, že město využije všech zákonných prostředků k tomu, aby tomuto záměru zabránilo a poté vyzval přítomné novináře a televizní štáby k účasti na veřejné debatě, která se bude v Příbrami na toto téma konat 16. září v zasedací síni Úřadu práce od 17.00 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …