Starostové protestovali, město Zlín se připojilo

09.09.2011 21:40

Změňte Rozpočtové určení daní, vyzvalo premiéra Petra Nečase 135 představitelů měst a obcí, kteří se sešli dnes před zlínskou radnicí.

Starostové protestovali, město Zlín se připojilo
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Výzvu v podobě obřího dopisu, který byl ještě v pátek odeslán do Prahy, podepsal i primátor Miroslav Adámek. Akci zorganizovalo Sdružení místních samospráv ČR, ke kterému se zatím jako poslední připojilo i město Zlín.

Iniciativa má pomoci prosadit změnu financování samospráv, navrhovanou ministerstvem financí. Pokud bude schválena, finančně si polepší všechna města a obce s výjimkou čtyř největších - Prahy, Brna, Ostravy a Plzně, pro které je výhodný současný systém. "Jsem jednoznačně pro změnu Rozpočtového určení daní. Je potřeba, aby bylo spravedlivější. Pokud se změnu podaří prosadit, získal by Zlín do rozpočtu - počítáno dnes - o čtrnáct milionů korun více," upozornil primátor Miroslav Adámek, který dopis o rozměrech cca 100 x 150 centimetrů vložil do obálky společně s náměstkem Ondřejem Bětákem. "Cílem dopisu je přesvědčit předsedu vlády, který je občanem tohoto kraje, o potřebnosti spravedlivého dělení příjmů obcí a měst. Starostové ze Zlínska za tuto změnu bojují již pátým rokem," sdělil Tomáš Chmela, tajemník Sdružení místních samospráv ČR.

Další zprávy ze Zlína čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…