Stát spustil registraci, seniorům s ní pomůže i Jablonec

16.01.2021 20:45

Od 15. ledna se mohou senioři ve věku 80+ přihlásit do Centrálního registračního systému k očkování proti covid-19, od 1. února se pak budou moci registrovat další skupiny osob. Statutární město Jablonec nad Nisou si uvědomuje, že ne všichni mají možnost se do systému sami zaregistrovat. Proto jim nabídne od pondělí 18. ledna pomoc.

Stát spustil registraci, seniorům s ní pomůže i Jablonec
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Zahájíme provoz telefonických infolinek, které nabídnou pomoc a radu seniorům. Linky budou minimálně dvě – jedna na úřadě, druhá v Eurocentru. Na obou se volající dozví, jak se registrovat, jaké údaje musí mít připravené a jak celá registrace probíhá,“ konstatuje náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek.

Infolinka, kterou bude provozovat úřad, má číslo 483 357 439, v provozu bude každý den od 9 hodin, v pondělí a ve středu do 17, v úterý a čtvrtek do 14 a v pátek do 13:30 hodin s hodinovou polední pauzou od 11:30 do 12:30 hodin. Jejím prostřednictvím se volající poradí, jak se zaregistrovat. Některým bude stačit rada po telefonu, kdy společně s operátorem bude schopen se zaregistrovat sám, ti ostatní budou mít další možnost volby. „Pokud bude klient imobilní, pak si může domluvit, že jej navštíví zaškolená pracovnice úřadu s notebookem a mobilním připojením v jeho domácím prostředí. Pokud bude klient mobilní, pak jej operátorka odkáže na kontaktní místo v recepci Eurocentra, kde s ním opět vyškolení pracovníci registraci provedou,“ vysvětluje vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Martina Rosenbergová.

Druhou telefonní linku bude provozovat společnost Kultura Jablonec, p.o. Její číslo je 774 225 529. Také na této lince budou proškolení pracovníci připravení pomoci. V recepci Eurocentra bude navíc také kontaktní místo pro mobilní občany. „Otevřené bude každý den od 9 do 15 hodin a lidé sem budou moci přicházet bez předchozí objednávky, k dispozici bude  čekárna i sociální zařízení,“ popisuje ředitel společnosti Kultura Jablonec, p.o., Petr Vobořil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…