Statutární město Liberec hledá úspory mimo jiné i ve veřejném osvětlení

25.01.2012 12:55

Snížení celkových ročních nákladů Statutárního města Liberec spojených s provozem, správou a investic do veřejného osvětlení a světelného signalizačního zařízení.

Statutární město Liberec hledá úspory mimo jiné i ve veřejném osvětlení
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

„To je cílem v současné době probíhajícího právního rozboru smlouvy uzavřené mezi SML a společností ELTODO-CITELIUM, s.r.o., na základě kterého by mělo dojít k určení nejvhodnějších postupů města za výše uvedeným účelem,“ vysvětluje Lukáš Martin, náměstek primátorky pro dopravu, rozvoj a technickou infrastrukturu.

Statutární město Liberec dne 31.5.2006 uzavřelo smlouvu o poskytování služeb, nájmu veřejného, slavnostního a speciálního osvětlení a světelného signalizačního zařízení a úpravě dalších práv a povinností se zhotovitelem ELTODO-CITELUM, s.r.o.  Předmětem uvedené smlouvy je mimo jiné i obnova světelných signalizačních zařízení a veřejného osvětlení.

V loňském roce ze strany odboru technické správy veřejného majetku SML byla rovněž zahájena systematická kontrola i technická podpora provádění obnovy, preventivní, běžné a havarijní údržby, jakož i opravy na veřejném osvětlení a světelných signalizací, dále kontroly dodržování minimální míry svítících světelných míst, a to ve výši 98 % všech světelných bodů, kontroly časových limitů a kvalita odstraňování poruch na veřejném osvětlení a doplňováním pasportů veřejného osvětlení.

Rozborem plnění předmětné smlouvy se zabývá i kontrolní výbor města Liberec, jehož doporučení se budou rovněž uplatňovat ve věci dalšího plnění předmětné smlouvy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…