Šternberk: Dějiny města jsme představili veřejnosti, máte je již v knihovně?

22.09.2022 12:03 | Tisková zpráva

Výpravná publikace Dějiny Šternberka byla za velkého zájmu veřejnosti pokřtěna na nádvoří šternberského hradu za účasti starosty Stanislava Orsága, rektora Univerzity Palackého v Olomouci Martina Procházky, vedoucího autorského kolektivu Davida Papajíka a mnoha dalších hostů.

Šternberk: Dějiny města jsme představili veřejnosti, máte je již v knihovně?
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Dějiny Šternberka je možné zakoupit za 1296 korun v Infomačním centru Šternberk (ZDE), které bude knihu na vyžádání i odesílat mimo šternberským zájemcům. Dále je kniha v prodeji v Knihkupectví Lehečková ve Šternberku (ZDE), v městské knihovně (ZDE) a Expozici času ve Šternberku (ZDE).

Cena knihy nebyla zvolena náhodně, souvisí s velmi důležitým letopočtem, kdy byl Šternberk jako město poprvé zmíněn v listině z roku 1296.

Dějiny Šternberka vyšly v nákladu 1 000 kusů a jedna kniha váží 3 570 g. Na vytvoření Dějin Šternberka se podílel jedenadvacetičlenný tým historiků, kniha obsahuje celkem 800 stran, obrazovou část tvoří výběr z více než 1 000 shromážděných fotografií a dokumentů. Každá kniha jako bonus obsahuje sadu čtyř různých pohlednic, pohlednic je celkem deset a do knih byly vloženy náhodně. Posbíráte je všechny?

Obsáhlé dílo vzniklo na základě dohody mezi Univerzitou Palackého v Olomouci a městem Šternberk, která byla podepsána na konci listopadu 2016. Historici zahájili svou práci počátkem roku 2017.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

eurokomisař

Dobrý den, když tak kritizujete potencionální nominanty na eurokomisaře, máte dojem, že ANO to s Jourovou ,,vyhrálo"? Já si třeba nejsem vědom toho, že by pro ČR něco udělala, otázkou taky je, zda je pro nás jako občany tato funkce nějak důležitá, co vlastně ten eurokomisař může udělat, když je to j...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

10:28 Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

Na jablonecký magistrát a přímo k primátorovi Miloši Velemu přichází připomínky ke světelné signaliz…