Šternberk: Kreslený průvodce historií města pro děti od šesti let

14.07.2017 10:01

Nový kreslený průvodce historií Šternberka pro děti od šesti let je již v prodeji v informačním centru, na hradě a ve Šternberském klášteře. Průvodce je určen dětem a tomu také odpovídá srozumitelná a čtivá forma.

Šternberk: Kreslený průvodce historií města pro děti od šesti let
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Brožurku vydalo město  a  děti se v ní  přitažlivým a zajímavým  podáním dozví  jak město vzniklo a jak fungovalo ve středověku.  V kreslených mapách je znázorněno jak vypadalo město uvnitř hradeb i za nimi, které stavby jsou ve městě nejstarší či jak to vlastně měli tehdejší obyvatelé s hygienou. Šestnáctistránková brožurka obsahuje i dva testy, kde si děti mohou ověřit svoje znalosti o městě a jeho původu. Součástí je také pexeso, které se vztahuje k historii Šternberka.

Brožurka je opatřena ilustracemi šikovné šternberské maminky, paní Marie Brogowski, která svůj návrh přinesla na radnici, nápad se zalíbil a město materiál vlastním nákladem vydalo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…