Šternberk: Oprava sedáků na zděné zídce u fontány v parku je dokončena

13.08.2016 16:36

V Tyršových sadech byla ke konci července dokončena oprava sedáků na zděné zídce u fontány v parku. Jednalo se o nutnou výměnu stářím a povětrnostními vlivy narušených dřevěných sedáků (označovaných podle tvaru sedáků jako „klavír").

Šternberk: Oprava sedáků na zděné zídce u fontány v parku je dokončena
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Hlavní přípravné práce opravy spočívaly v kompletním odstranění starých a poškozených sedáků a v opravě ukotvovacích profilů a jejich nátěru. Následovala vlastní výroba a instalace nových sedáků vyrobených z kvalitní tepelně upravované finské borovice, která dobře odolává povětrnostním vlivům.

Při opravě byl kladen důraz, aby bylo zachováno identické tvarové provedení sedáků tak, aby byl maximálně zachován architektonicky-výrazový prvek dotvářející prostředí fontány v parku.

Věříme, že provedenou opravu ocení všichni stávající i noví návštěvnici parku a toto odpočinkové místo bude i nadále veřejností hojně navštěvováno.

Za provedenou opravu zaplatilo město ze svého rozpočtu částku 53.500 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…