Šternberk: V lesoparku Na Valech vzniká fit stezka se cvičebními prvky

15.12.2019 21:32

V lesoparku Na Valech vzniká fit stezka. Autoři projektu ze společností Runex a Safetrees navrhli tři stanoviště, která budou vybavena celkem 12 kusy různých protahovacích a posilovacích prvků.

Šternberk: V lesoparku Na Valech vzniká fit stezka se cvičebními prvky
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

V letošním roce budou provedeny základní výkopové práce, betonáž patek a na jaře příštího roku budou stanoviště osazena mobiliářem pro cvičení, například bradly, lavicemi, kladinami, prvky pro přeskoky a odrazy.

Lokalita bude vybavena lavičkami, odpadkovým koši a informačními tabulemi s pokyny pro cvičení se zajímavostmi a hádankami pro děti a také QR kódy s možností zhlédnutí instruktážních videí jednotlivých cviků. Celkové náklady na fit stezku činí 455 tisíc korun.

V rámci výstavby fit stezky bylo nutno vyčistit celou lokalitu od náletů, přestárlých a poškozených dřevin. Lesopark oživí také přírodní hrací prvky, např. lanové prolézačky a malá vodní plocha. Vznikne tak lokalita ideální pro aktivní procházky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…