Šternberk má v ulicích první knihobudku

27.06.2019 9:15

S novou iniciativou, jak podpořit čtenářství a zároveň oživit veřejný prostor naproti Kulturnímu domu v Masarykově ulici, přišla Městská kulturní zařízení Šternberk jakožto provozovatel městské knihovny.

Šternberk má v ulicích první knihobudku
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Pouliční knihovnu, knihobudku, najdete v aleji přímo naproti Kulturnímu domu a sloužit svému účelu bude od pátku 28. června. Přijďte v tento den mezi půl devátou a půl jedenáctou na dopolední kafíčko s knihou! Máte doma knížku, kterou už jste přečetli, nechcete si ji nechat ve své knihovně, ale je Vám líto ji vyhodit? Přineste ji do knihobudky a vyměňte za jinou. Nebo ji tam prostě jen nechte, ať si ji může přečíst někdo jiný.

Co je to knihobudka? Knihobudky slouží k bezplatnému půjčování a výměně knih. KnihoBudka je neziskový projekt, který vznikl v létě 2013 za podpory programu společnosti Telefónica O2 „Think Big“. Cílem bylo proměnit sedm již k původnímu účelu nepoužívaných a vysloužilých telefonních budek na malé bezplatné veřejné knihovny, které byly umístěny do veřejného prostoru původně v Praze a okolí. Knihy se tak měly stát dostupnějšími a více se přiblížit lidem, potenciálním čtenářům. Postupně se celý projekt rozrůstal a v současné době je na území ČR v rámci tohoto projektu instalováno téměř čtyřicet pouličních knihoven.

Jak používat knihobudku?
Použití je zdarma
Není potřeba žádná registrace nebo evidence
Knihu si můžete půjčit, věnovat, vzít nebo vyměnit v knihobudce za jinou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…