Studenti architektury spolupracují s městem Ostrov

28.03.2016 21:04

Studenti architektury pražského ČVUT z atelieru architekta Borise Redčenkova si vybrali město Ostrov pro své semestrální práce. Ostrov prošel po dobu své historie specifickým vývojem a na jeho území se nachází několik unikátních urbanistických a architektonických souborů, které mladé architekty zaujaly a zároveň inspirují pro další tvorbu.

Studenti architektury spolupracují s městem Ostrov
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

Aby se studenti mohli blíže seznámit s architektonickým vývojem města, uspořádal pro ně odbor rozvoje a územního plánování MěÚ Ostrov přednášku Mgr. Lubomíra Zemana. Na tu pak navazovala komentovaná prohlídka města, v rámci které studenti navštívili staré město, klášterní areál, park, ale také sídliště v nové části města, Mírové náměstí a architektonicky cenné objekty restaurace Družba, MŠ Halasova, MŠ Krušnohorská a objekt nové SPŠ Ostrov.

Společným tématem prací studentů je nevyužité a zanedbané území mezi Jáchymovskou ulicí a bývalou železniční vlečkou - území mezi novým a starým městem, mezi historií a současností. Studenti budou hledat možnosti využití pro toto území tak, aby zohlednili stávající provozní potřeby, ale zhodnotili i stávající potenciál ploch. Po dokončení budou své práce prezentovat v ostrovském zámku, kde je bude moci shlédnout i široká veřejnost.

Věříme, že se dočkáme nových a zajímavých nápadů a podnětů jak naložit s celým nevyužitým prostorem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…