Šumperk: AQUAcentrum si budete moci prohlédnout během dnů otevřených dveří

03.08.2020 10:11

Na konci srpna si budete moci prohlédnout nově zrekonstruovaný areál AQUAcentra na Benátkách. Dny otevřených dveří se uskuteční v sobotu 29. a v neděli 30. srpna vždy od 9 do 14 hodin.

Šumperk: AQUAcentrum si budete moci prohlédnout během dnů otevřených dveří
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Program bude zaměřený na rodiny s dětmi, čekat na ně budou zajímavé úkoly, po jejichž úspěšném splnění dostanou malý dárek. Pro všechny návštěvníky budou připraveny komentované prohlídky nově zrekonstruovaného areálu s průvodci z řad zaměstnanců AQUAcentra, zájemci tak budou moci nahlédnout i do prostor veřejnosti běžně nepřístupných. Vstup bude po oba dny zdarma, jedinou podmínkou jsou vlastní přezůvky. „Na akci zveme širokou veřejnost. Po prohlídce se mohou návštěvníci občerstvit v nově otevřeném bistru v AQUAcentru a strávit zbytek dne v přilehlém sportovně rekreačním areálu Benátky,“ láká na dny otevřených dveří ředitel Podniků města Šumperka Miroslav Pospíšil.

Rekonstrukce AQUAcentra odstartovala 16. října před dvěma lety, do práce se pustila firma PKS stavby ze Žďáru nad Sázavou. Investice si vyžádala sto sedmdesát milionů korun. Výsledkem je moderní zařízení na vysoké technologické úrovni.

Po vstupu do budovy krytého bazénu, která je bezbariérová, návštěvníci projdou turnikety. Ty je díky čipu komfortně odbaví. Pak už příchozí zamíří do šaten, které jsou odděleny zvlášť pro ženy a muže. Nechybějí zde přebalovací pulty, fény, ve sprchách je například i ždímačka na plavky.

Po pár krocích se milovník plavání ocitne v hlavní prosklené bazénové hale s akustickým odhlučněným stropem a s efektním kruhovým oknem s výhledem do okolní zeleně. Halu lze v teplých dnech otevřít a propojit s venkovní relaxační plochou. „Návštěvníci zde budou mít k dispozici pětadvacetimetrový bazén s parametry pro závodní plavání, malý dětský bazén s vodní clonou a vodním dělem a vířivku pro deset osob. Odpočinout si budou moci na lehátkách, jichž zde bude kolem tří desítek,“ vyjmenoval ředitel Podniků města. Veřejnost bude mít také k dispozici dvě společné ohřívárny – parní a suchou. Do všech bazénů, včetně vířivky, se díky speciálnímu zvedáku dostanou i vozíčkáři.

Anketa

Které z menších stran byste hodili svůj hlas?

5%
5%
hlasovalo: 2131 lidí

Z hlavní bazénové haly lze vystoupat k ústí tobogánu. Tubus je dlouhý devadesát sedm metrů a adrenalinový zážitek ze sjezdu umocní i světelné efekty. Zcela nový rozměr má rovněž bufet s výhledem na brouzdaliště.

Ve venkovní části, přístupné z vnitřní haly, budou mít lidé k dispozici zážitkový nerezový bazén s protiproudem a vlnovou skluzavkou. Na ochozech budou rozmístěna lehátka k odpočinku. Relaxovat bude možné také na louce se stromy, která vznikla v místě někdejšího padesátimetrového bazénu.

Jedním z největších „taháků“ AQUAcentra bude wellness - saunovací svět v přízemí, přístupný bude samostatným vchodem. Návštěvníci tu najdou kromě recepce s barem, šatnami a hygienickým zázemím zejména parní bylinkovou a klasickou lázeň a dvě suché sauny, z nichž každá je vyrobena z jiného dřeva a bude mít různou teplotu a vlhkost. Nechybí tu ani oblíbený Kneippův chodník se studenou a teplou vodou. Pro ochlazení budou sloužit ledové sprchy a samostatná zážitková studená sprcha s vědrovkou, ledovou mlhou a bočními masážními tryskami.

Kromě nich zde jsou k dispozici i teplé sprchy, automaticky nastavené na různou teplotu. Milovníci saunování pak jistě ocení i ochlazovací nerezový bazén s možností vyplavání ven či posezení na venkovní pohledově kryté terase s lavičkami. Wellness přitom navazuje na relaxační odpočívárnu s možností výstupu do venkovní části.

Kapacita bazénu, jehož provoz bude celoroční, je odvislá od počtu skříněk a činí dvě stě osob. Do wellness centra, které bude otevřeno denně s výjimkou pondělí coby sanitárního dne, se vejde dalších maximálně čtyřicet šest osob. Bližší informace k provozu AQUAcentra lze najít na nových webových stránkách www.sumperksportuje.cz. První plavce přivítá bazén v úterý 1. září, kdy se AQUAcentrum otevře veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…