Šumperk: Cedule napoví, jak se chovat v lese

16.11.2020 14:05

Informační tabule, které upozorňují návštěvníky, jak by se měli v chovat v lese a co nejvíce porostům škodí, se před nedávnem objevily u vstupů do městských lesů, u rozhledny na Háj a na Městských skalách.

Šumperk: Cedule napoví, jak se chovat v lese
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Celkem devět tabulí informuje o tom, jak lesní hospodáři bojují s kůrovcem, co ještě škodí porostu, jak se dá proti škůdcům bojovat a jakým způsobem se les obnovuje. Na dalších informačních panelech je zase desatero, které by měl návštěvník lesa dodržovat.

Tyto informační cedule byly umístěny u vstupů do lesa, které návštěvníci nejčastěji používají.

„Instalovali jsme je například u Traťovky, na cestě do MalínskéIMG 20201103 112603 resized 20201113 114710778 rokle, na Anenském dvoře na cestě na Bludoveček nebo u hájenky v Hrabenově. Při jejich tvorbě jsme zvolili odlehčenou edukativní formu. Budeme rádi, když se tabulí návštěvnici zastaví, prohlédnou si je a jejich obsah proberou třeba se svými malými dětmi,“ uvedl místostarosta Jakub Jirgl, který má na starosti mimo jiné i životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…