Šumperk: Červenohorské sedlo lemují dopravní značky s kostlivci

01.11.2020 21:17

Značky se smrtkou a texty v češtině, angličtině a polštině instalovali v minulých dnech správci silnic na spojnici, vedoucí přes Červenohorské sedlo. Mají pomoci zkrotit neukázněné motorkáře a předejít dalším vážným nehodám, kterými horský úsek silnice v posledních letech proslul.

Šumperk: Červenohorské sedlo lemují dopravní značky s kostlivci
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Reflexní tabule vysoko nad zemí upozorňují na nebezpečný úsek, kde dochází k častým těžkým nehodám. Varovné nápisy v několika cizích jazycích dokreslují symboly kostlivce s kosou. Tabule doplňují takzvané dopravními knoflíky u středové dělicí čáry," popsal značky mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Miroslav Mazal.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

Problémy s motorkáři se na Červenohorském sedle ve velkém objevují od roku 2017, kdy byla opravena silnice na jeho jižní straně. Když je pěkné počasí sjíždějí se sem jezdci nejen z Česka, ale i z okolních zemí, především z Polska. Bezpečnost všech účastníků silničního provozu na osmikilometrovém úseku silnice z Koutů nad Desnou na Červenohorské sedlo opakovaně řešili zástupci policie, Ředitelství silnic a dálnic ČR a krajského odboru dopravy.

„Vodorovné značení uprostřed komunikace se bude aplikovat na další úseky této silnice I/44. Rozšíření preventivních opatření se uskuteční na jaře příštího roku," sdělil Miroslav Mazal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.