Šumperk: Dnes se otevřely trhy a Krámek s nadějí

11.12.2020 17:39

Farmářské trhy na Hlavní třídě i Krámek s nadějí pod pergolou Domu kultury Šumperk zpříjemní obyvatelům a návštěvníkům Šumperka předvánoční čas.

Šumperk: Dnes se otevřely trhy a Krámek s nadějí
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Farmářské trhy, které pořádá Okresní agrární komora Šumperk, se uskuteční v pátek 11. a sobotu 12. prosince. Trhovci budou na Hlavní třídě mezi obchodním domem a obchodní akademií nabízet originální řemeslné a rukodělné dárky, regionální potraviny a další tradiční české výrobky. Stánky budou otevřeny vždy od 9 hodin, v pátek pak do 16 a v sobotu do 14 hodin.

Anketa

Pojedete na Vánoce k příbuzným?

41%
54%
hlasovalo: 13631 lidí

Vánoční dárky si budou moci lidé pořídit také v Krámku s nadějí, který na farmářských trzích vyroste. „Na tuto akci jsme se spojili s Pontisem, Českým rozhlasem a místními kapelami. Chceme lidem zpříjemnit předvánoční čas, podpořit potřebné, místní podnikatele a dát možnost lidem nakoupit originální dárky,“ vysvětlil dramaturg domu kultury Ondřej Procházka.

Návštěvníci najdou ve stánku dárkové poukazy na koncerty a další pořady v roce 2021, místní kapely nabídnou svá alba a propagační předměty, rodiče budou moci dětem nakoupit knížky, pexesa nebo hrníčky od šumperské autorky Aleny Dohnálkové.

Mezi zvukovými nosiči, které nabídnou místní kapely, bude například i nejnovější album Davida Rottera, které nahrál společně s Peterem Lipou, chybět nebudou CD od Motýlů, Haleluja Bandu, kapel O5 a Radeček, Dying Passion či charitativní dárky šansoniérky Radky Fišarové. Pro návštěvníky bude také připravena soutěž o ceny, kterými budou poukázky na vstupenky do domu kultury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…