Šumperk: Folklorní slavnost odstartují v sobotu Roztančené kotlíky

13.08.2021 20:33

Přípravy na jednodenní Folklorní slavnost, která letos nahradí mezinárodní festival, vrcholí. Hlavní dění se uskuteční v sobotu 14. srpna v Pavlínině dvoře, výjimkou je pouze oblíbená roztančená ulice, ta zamíří na pěší zónu.

Šumperk: Folklorní slavnost odstartují v sobotu Roztančené kotlíky
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

Od 10.00 budou moci zájemci sledovat týmy, které se pustí do vaření kotlíkového guláše. V 10.30 návštěvníky pobaví lidoví vypravěči, kteří se budou na pódiu střídat s kapelou Rabussa. Oblíbená

Roztančená ulice je na programu od 11.00 na pěší zóně. Dopolední program uzavře pěvecký folklorní soubor Seniorky Šumperk, ty pak vystřídají opět lidoví vypravěči, které doprovodí cimbálová muzika.

Úderem 12.00 začne porota hodnotit kotlíkové guláše, týmy si vyslechnou verdikt v 13.30, kdy budou vyhlášeni vítězové soutěže. V hlavním programu, který začíná ve 14.00, se představí: Senioři Šumperk, Hanačka Litovel, Kordulka Starý Poddvorov, Beskyd Zubří a další hosté.

Od 17.00 se milovníci folkloru mohou těšit na Posezení u skvělé cimbálové muziky Matěje Kurečky. Slavnost zakončí v 19:00 Ohnivá show Postrpoi.

Vstupné na Folklorní slavnost je dobrovolné, ochutnávka soutěžních gulášů přijde na 100 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…