Šumperk: Kdo získá cenu města? Může rozhodnout i váš hlas

23.12.2020 11:54

O tom, kdo získá Ceny města 2020, bude letos rozhodovat veřejnost. Hlasování proběhne na webových stránkách města od 11. prosince 2020 do 11. ledna 2021. V úzkém výběru je nyní deset nominovaných. Cenu získá pět kandidátů, kteří budou mít největší počet hlasů.

Šumperk: Kdo získá cenu města? Může rozhodnout i váš hlas
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

V průběhu října a listopadu přijímalo město Šumperk nominace od veřejnosti. „Nasbírali jsme několik desítek nominací, z nichž 27 je unikátních,“ uvedla Marta Novotná, místostarostka města. Užší výběr pak obstarala akademie, složená ze zástupců všech politických uskupení zastupitelstva města. „Akademie se sešla v pondělí 7. prosince na radnici, aby se zhostila nelehkého úkolu - vybrat deset nejzajímavějších návrhů a poslat je do dalšího hlasování, které prostřednictvím internetových stránek města provede veřejnost,“ vysvětlila místostarostka.

Výběr nebyl vůbec jednoduchý, o postupu rozhodovaly často jen jednotky hlasů. Mezi vybranými najdete někdejšího dlouholetého sbormistra Šumperského dětského sboru Tomáše Motýla, Dětský klíč Šumperk, který se již 20 let stará zejména o osoby s poruchou autistického spektra a také první bezobalový obchod – Šumperskou Špajzku. Dalším nominovaným je někdejší místostarosta, cestovatel a pilot Zdeněk Zerzáň, galerista Tomáš Aberle se svou galerií Eagle Gallery, trenérka gymnastiky Jana Pražáková, talentovaná atletka Iva Gieselová, úspěšný trenér basketbalu Radim Šíma a Jiří Skrbek, „duše“ místní civilní ochrany. „Šanci na zisk městské ceny v oblasti architektury má také objekt bývalé chirurgie v areálu Nemocnice Šumperk, a. s.,“ vyjmenoval místostarosta Jakub Jirgl, jenž v akademii rovněž zasedal.

Hlasování veřejnosti bude jednoduché. V pátek 11. prosince bude zpřístupněna stránka se seznamem a popisem nominovaných a každý bude moci poslat z pohodlí domova hlas svému favoritovi. „Spravedlivost bude zajištěna ověřením pomocí SMS – při hlasování zadáte své telefonní číslo a obratem přijde zpráva s kódem, kterým svůj hlas potvrdíte. Z každého telefonního čísla bude možné hlasovat pouze jednou,“ upřesnil Bohuslav Vondruška z oddělení kultury a vnějších vztahů, které hlasování koordinuje. Zastupitelstvo města pak na svém lednovém zasedání formálně udělí cenu města pěti kandidátům s nejvyšším množstvím hlasů.

Mezi nominovanými byli také zaměstnanci Nemocnice Šumperk, a. s., studentky a studenti 4. ročníku Střední zdravotnické školy, Šumperk a další, kteří se podíleli a stále podílejí na boji proti epidemii covid-19. „Akademie se jednohlasně usnesla, že všichni z takzvané ‚první linie‘ budou navrženi na Zvláštní cenu Zastupitelstva města Šumperka jako výraz symbolického poděkování za jejich úsilí,“ uvedl Tomáš Spurný, starosta města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…