Šumperk: Lesní hřiště je otevřené, otestovaly jej děti z MŠ Sluníčko

05.06.2021 17:28

„Jé tady je to krásné. To mě baví. Sem musím vzít rodiče,“ pokřikovali jeden přes druhého předškoláci z MŠ Sluníčko ve Vrchlického ulici, když dorazili na právě otevřené lesní hřiště v Čarovném lese.

Šumperk: Lesní hřiště je otevřené, otestovaly jej děti z MŠ Sluníčko
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

„Děti, právě jsme pro vás toto hřiště dokončili a vy jste první, kdo si je může otestovat. Je to dárek pro vás ke Dni dětí,“ řekl starosta Tomáš Spurný, který předškolákům donesl další drobné dárky a vyzval je, ať si hřiště otestují. Část malých návštěvníků si běžela prohlédnout domeček a mraveniště, další se pustili do zdolávání lanových překážek a loupežnické věže, největší skupina se vrhla na vodorovnou síť nataženou mezi akátovými kůly.

Děti pak vedení města poděkovali krátkou písničkou (viz video).

Svou obratnost si otestoval na lanových překážkách i starosta Tomáš Spurný s místostarostou Jakubem Jirglem. „Je škoda, že zde již zanechali svůj podpis sprejeři. Doufám, že zde nepřibydou další,“ krčil rameny Jakub Jirgl.

Lesní hřiště v čarovném lese je stylizováno do podoby loupežnické osady, nacházejí se zde nízké lanové překážky, loupežnická věž, domeček a mraveniště. Sloužit by mělo pro děti od 3 do 15 let. Hlavními stavebními prvky bylo akátové dřevo a kvalitní polypropylenová lana, povrch hřiště je opatřen vrstvou z pilin, které bezpečně utlumí pád z překážky.

Výstavba hřiště přišla na zhruba 750 tisíc korun, městu se podařilo získat stoprocentní dotaci z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…