Poslední novinkou je třídění gastroodpadu, které odstartovalo 3. května. Po měsíci fungování tohoto pilotního testovacího projektu a 4 svozech se ukazuje, že lidé mají zájem tuto komoditu třídit. Za tento první měsíc mířily do bioplynové stanice v Rapotíně téměř tři tuny zbytků z kuchyně, ze kterého vzniká biometan a ekologické hnojivo. „Je to skvělý výsledek, každý týden navíc ve sběrných nádobách tohoto odpadu přibývá. Lidé, kteří se o nádobu sami přihlásili, třídí vzorně, přesně podle návodu, moc jim děkujeme, že projekt vzali za svůj,“ uvedl Jakub Jirgl.
Podle něj se město nyní zaměří na to, jak modifikovat systém svozu a optimalizovat proces odpadového hospodářství. Vše by mělo směřovat k tomu, aby se odvážely jen plné nádoby s odpadem, aby na skládku mířilo co nejméně směsného odpadu.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV