Šumperk: Namíříte mobil a orchestr zahraje z plakátu

02.04.2021 21:17

Symfonický orchestr Police Symphony Orchestra (PSO) z Police nad Metují oživuje od dubna plakátovací plochy obcí a měst v České republice projektem „Na viděnou!“. Do projektu se zapojil i Šumperk.

Šumperk: Namíříte mobil a orchestr zahraje z plakátu
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Než se totiž hudebníci budou moci se svými posluchači potkat tváří v tvář, rozhodli se vstoupit do veřejného prostoru s novým typem kulturního vyžití. Tentokrát si dali za cíl oživit výlepové plochy speciálními plakáty, které díky své interaktivní složce mohou přenést vlastníka chytrého telefonu do koncertních sálů. Série plakátů totiž obsahuje unikátní výtvarně zpracované QR kódy.

„Pod každým z nich se skrývá jiná skladba z koncertů Police Symphony Orchestra. Většina mobilních zařízení je umí intuitivně načíst, stačí mít k dispozici mobilní data,” vysvětluje záměr zakladatelka orchestru Petra Soukupová.

Orchestr svůj koncertní program poskládal z velké části ze skladeb, které má orchestr takzvaně v šuplíku, přizval si i hosty jako jsou například Vendula Příhodová, Jan Cina, Kühnův smíšený sbor, Balet Národního divadla a mnoho dalších.

K projektu se aktuálně připojilo 186 obcí a měst napříč celou Českou republikou. Série plakátů obsahuje deset QR kódů, výlepy plakátů proběhnou hned po Velikonocích. Více o projektu ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…