Šumperk: Registrace k zápisu do základních škol proběhne opět elektronicky

27.02.2021 7:33

Od pondělí 1. března budou moci rodiče podat stejně jako v loňském roce elektronickou žádost o přijetí svého dítěte do první třídy základní školy. Samotný zápis proběhne ve středu 7. dubna od 12 do 17 hodin a ve čtvrtek 8. dubna od 8 do 15 hodin.

Šumperk: Registrace k zápisu do základních škol proběhne opět elektronicky
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Elektronická registrace k zápisu se uskuteční pouze ve školách, jejichž zřizovatelem je město. Jsou to ZŠ Dr. E. Beneše, ZŠ 8. května, ZŠ Sluneční, ZŠ Vrchlického a ZŠ Šumavská. V ostatních základních školách proběhnou zápisy klasickou formou bez předchozí registrace. Nově proběhne elektronická registrace i do přípravné třídy ve škole ve Sluneční ulici. Odkaz na elektronický systém k zaregistrování žádostí je umístěný na webových stránkách města a škol.

„Od 1. března od osmi hodin budou moci zákonní zástupci budoucích školáků registrace v systému vyplnit a odesílat. O tom, jakým způsobem pak proběhne samotný zápis a zda se k němu dostaví rodiče i s dětmi osobně, rozhodnou aktuální protiepidemická opatření,“ uvedla Olga Hajduková, vedoucí odboru školství, kultury a vnějších vztahů. V elektronickém systému zápisu lze rovněž podat žádost o odklad povinné školní docházky. „V případě, že zákonný zástupce nemá možnost přístupu k internetu, může registraci vyplnit na oddělení školství, které sídlí v úřadovně v Jesenické ulici, v kanceláři č. 213, nebo přímo při zápisu ve vybrané základní škole,“ doplnila Olga Hajduková.

Elektronická registrace žádostí proběhla v loňském roce poprvé s cílem minimalizovat fronty při samotném zápisu v základních školách. „Stejný systém funguje již několik let v městem zřizovaných mateřských školách a většina rodičů je na něj již zvyklá,“ uzavřela Hajduková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…