Šumperk: Turistická sezona startuje 1. června

29.05.2021 17:02

Vystoupat na radniční věž a pozorovat, jak slunce zapadá za obzor, jemuž dominuje rozhledna Háj. To se může, stejně jako minulý rok, zájemcům zadařit během července a srpna. Každý pátek budou totiž od 19 do 22 hodin probíhat oblíbené večerní rozhledy z radniční věže.

Šumperk: Turistická sezona startuje 1. června
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Průvodcem dětských návštěvníků ve městě se v letošní sezoně stanou komiksové postavy z nové stopovací hry Šumperkem v příbězích. „Osobnosti ze šumperské historie, které originálně ztvárnila grafička Hana Maulerová, provedou zájemce po památkách historického centra a seznámí je s poutavými osudy jejich dávných obyvatel,“ uvedla Martina Plesníková z informačního centra.

Další novinkou, již zaznamenají virtuální návštěvníci, budou redesignované webové stránky informačního centra. Zatímco zásadní změny obsahové stránky probíhají postupně od minulého roku, vylepšený vizuál, vycházející z nového logotypu, získá web ZDE na přelomu května a června.

Letní turistická sezona odstartuje v Šumperku v úterý 1. června. Od tohoto data budou každodenně přístupné turistické cíle, spravované městem i Informační centrum Šumperk. Zájemce o rozhledy z radniční věže doprovodí průvodci z informačního centra – v červnu a v září každou celou hodinu mezi devátou ranní a třetí odpolední, v červenci a v srpnu pak každou půlhodinu od 9 do 17 hodin. Poslední výstup bude možný vždy hodinu před koncem provozní doby.

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14841 lidí

Prohlídkové okruhy městem budou nově určeny zejména organizovaným skupinám na základě předchozí objednávky dva týdny předem. „V čase, kdy jsme měli informační centrum uzavřeno, jsme se důkladně podívali na nabídku turistických produktů a v rámci optimalizace komentovaných procházek, o něž je zájem zejména mezi většími skupinami návštěvníků, bude nově možné zvýšit četnost výstupů na radniční věž,“ říká Bohuslav Vondruška, vedoucí oddělení kultury místní radnice. Od začátku června bude denně otevřená i expozice Čarodějnické procesy v Geschaderově domě, v červnu a v září od 9 do 15 hodin, v červenci a v srpnu od 9 do 17 hodin.

Všechny atraktivity budou podléhat aktuálním mimořádným opatřením, zejména omezenému počtu návštěvníků a doporučeným hygienickým opatřením.

Loni navštívilo turistické cíle spravované městem celkem 11 788 osob. 2530 lidí vystoupalo v doprovodu průvodce na radniční věž, 597 se vydalo na prohlídkové okruhy městem, 6394 zavítalo do expozice čarodějnických procesů a 2267 do klášterního kostela. Zvýšená návštěvnost byla znát zejména v srpnu, kdy čarodějnickou expozici v Geschaderově domě navštívilo jedenapůlkrát více osob více než v předcházejícím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…