Šumperk: Už víme, kdo bude stavět obchvat Bludova

05.03.2021 19:31

Jednou z největších investic Ředitelství silnic a dálnic ČR v Olomouckém kraji bude obchvat Bludova. Stavět se začne letos, obchvat by měl být dokončen v roce 2024.

Šumperk: Už víme, kdo bude stavět obchvat Bludova
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„V únoru bylo vyhodnoceno výběrové řízení na zhotovitele. Doručeny byly tři nabídky, nejvýhodnější podalo sdružení firem Strabag a.s. a M - SILNICE a.s. za 2 323,2 milionu korun, což je o dvacet procent nižší cena, než se předpokládala,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Miroslav Mazal.

Obchvat Bludova bude procházet katastrálním územím obcí Postřelmov, Bludov, Sudkov, Dolní Studénky a města Šumperka. Dlouhý bude 5635 metrů. Součástí stavby bude 21 mostů o celkové délce 1219 metrů, tři protihlukové stěny o délce 716 metrů. Během zemních prací bud vykopáno 39140 metrů krychlových zeminy, násypy budou v objemu 1 083 616 metrů krychlových.

Silnice 1/44, jejíž součástí obchvat bude, tvoří na trase Mohelnice – Zábřeh – Šumperk – Jeseník - Mikulovice - Polsko je důležitou komunikační osou celého regionu ve směru jih – sever. Je prakticky jedinou vhodnou komunikací, umožňující spojení bývalých okresních měst Šumperka a Jeseníku s krajským městem Olomoucí. Silnice I/44 umožňuje navíc přístup do rekreačně významné centrální oblasti Jeseníků.

Podrobné informace o budoucím obchvatu jsou ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…