Šumperk: Zápis do základních škol bude poprvé elektronický

05.03.2020 15:03

V pondělí 16. března od 8 hod. mohou rodiče nastartovat počítač a své dítě přihlásit do základní školy. Město Šumperk v letošním roce zahajuje elektronickou registraci žádostí o přijetí do svých základních škol. To však neznamená, že se děti nemusí dostavit k zápisu osobně.

Šumperk: Zápis do základních škol bude poprvé elektronický
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Odkaz na aplikaci k zaregistrování žádostí bude umístěn na webové stránky škol a města od 16. března. „Od tohoto data také budou moci registrace zákonní zástupci budoucích školáků vyplnit a odesílat. Zápis se pak uskuteční 1. dubna od 8.00 do 17.00 a 2. dubna od 8.00 do 15.00, na ten se již rodiče s dětmi dostaví do školy, kam se přihlásili, osobně. K zápisu přinese zákonný zástupce svůj občanský průkaz a rodný list dítěte,“ uvedla Helena Miterková, vedoucí odboru školství, kultury a vnějších vztahů.

Elektronické zápisy se uskuteční pouze ve školách, jejichž zřizovatelem je město. Jsou to ZŠ Dr. E. Beneše, ZŠ 8. května, ZŠ Sluneční, ZŠ Vrchlického a ZŠ Šumavská. V ostatních základních školách a do přípravné třídy v ZŠ Sluneční proběhnou zápisy klasickou formou.

„V případě, že zákonný zástupce nemá možnost přístupu k internetu, lze registraci vyplnit na oddělení školství, které sídlí v úřadovně na Jesenické ulici (v kanceláři č. 213 nebo č. 233), v Informačním centru Šumperk, nebo přímo při zápisu ve vybrané základní škole,“ doplnila Helena Miterková.

Elektronická registrace žádosti umožní rodičům získat větší jistotu výběru školy ještě před samotným zápisem a zároveň se tím eliminují fronty při samotném zápisu v základních školách. Pedagogové se tak budou moci místo administrativě věnovat více dětem a posoudit jejich znalosti a dovednosti.

Zároveň odpadnou fronty, které se tvořily před školami během prvního dne zápisu. „Většina rodičů je na elektronickou registraci žádostí o zápis již zvyklá, protože stejný systém probíhá již několik let v městem zřizovaných mateřských školách,“ dodala Helena Miterková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…