Šumperk hledá městského architekta

21.08.2019 21:10

Výběrové řízení na architekta vypsalo v těchto dnech město Šumperk. Architekt, který bude externím pracovníkem, bude garantem a iniciátorem tvorby koncepce rozvoje města. Město přijímá přihlášky do 16. září.

Šumperk hledá městského architekta
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Jeho hlavní náplní bude dohled nad vzhledem města a dále konzultační a poradenská činnost v oblastech architektury a urbanismu v Šumperku. Očekáváme, že bude předkládat například podněty na zlepšení veřejného prostoru, nebo dávat vyjádření k návrhům řešení jednotlivých investičních akcí,“ uvedl starosta Tomáš Spurný.

Doplnil, že městský architekt bude také zajišťovat konzultace pro občany města, vlastníky nemovitostí, investory a developery a usměrňovat jejich záměry tak, aby nebyly v rozporu s urbanisticko-architektonickým rozvojem a koncepcemi města. Vedení města od něj také očekává, že bude působit jako iniciátor a moderátor veřejných projednání a besed pořádaných městem pro lepší zapojení občanů do procesu rozvoje města.

Městský architekt bude externím pracovníkem, který bude pracovat pro město zhruba 30 hodin měsíčně. Do funkce by měl nastoupit 1. ledna 2020.

Zájemci najdou přesné znění výběrového řízení na městského architekta na webových stránkách města na úřední desce, podrobné informace lze získat u Ivy Krahulcové, vedoucí oddělení územního plánování, tel: 583 388309, e-mail ZDE, nebo u Pavla Volfa, vedoucího odboru strategického rozvoje, tel: 583388304, 778806549, e-mail ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.