Šumperk pořádá veletrh sociálních služeb

21.09.2018 14:33

Město Šumperk pořádá ve spolupráci s poskytovateli sociálních služeb v Šumperku a okolí akci nazvanou Veletrh sociálních služeb.

Šumperk pořádá veletrh sociálních služeb
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Uskuteční se v úterý 25. září 2018 od 10:00 do 16:00 hodin v prostoru před Českou spořitelnou a částečně v parku U Sovy. Tradiční akce je realizována v rámci procesu komunitního plánování sociálních služeb městem Šumperkem již od roku 2005.

"Poskytovatelé sociálních služeb v Šumperku a okolí představí v rámci veletrhu své služby téměř ve všech oblastech pomoci lidem všech věkových kategorií, pro rodiny s dětmi, sociálně znevýhodněné děti a mládež, pro seniory, pro osoby se zdravotním postižením nebo osoby v krizi. Návštěvníci se mohou těšit na praktické ukázky z činnosti jednotlivých poskytovatelů sociálních služeb. Zdarma si mohou nechat změřit krevní tlak, zjistit svoji krevní skupinu, změřit si hladinu glykemie či vyzkoušet si nácvik kardiopulmonální resuscitace nebo nácvik s bílou holí. Na veletrhu si budou moct zakoupit drobné předměty vyrobené uživateli sociálních služeb, např. svíčky, keramiku nebo domácí povidla, ale také získat rady pro konkrétní problematické situace,“ sdělila Slavěna Karkošková, koordinátorka komunitního plánovaní z odboru sociálních věcí městského úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…