Šumperské hřbitovy mají nového provozovatele

06.09.2015 6:30

Od 01.09.2015 dochází ke změně provozovatele šumperských hřbitovů. Novým správcem hřbitovů je Moravská pohřební služba s.r.o.,IČO:26878186, Nerudova 2630/12, Šumperk, 787 01.

Šumperské hřbitovy mají nového provozovatele
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

Správce hřbitovů je občanům k dispozici v kanceláři ve správní budově hřbitova v Zábřežské ulici denně (mimo víkend) od 8:00 do 15:00 hodin. V případě potřeby lze správce kontaktovat na tel. čísle 775 551 775.

Do veřejné zakázky „Provozování veřejných pohřebišť na území města Šumperka“ se přihlásily celkem čtyři firmy. Jediným hodnotícím kritériem byla nejnižší nabídková cena, jež byla podávána na 36 měsíců. „Na základě tohoto kritéria byla vybrána Moravská pohřební služba s.r.o., která podala nejnižší nabídkovou cenu 3.781.407,00 Kč bez DPH,“ sdělil ředitel Podniků města Šumperka, a.s., Patrik Tomáš Pavlíček.

Předmětem činnosti nového provozovatele je především:

a) provádění běžných oprav, údržby včetně čištění a úklidu u staveb, osvětlení, komunikací, rozvodů vody a kanalizací, zejména pak údržby hřbitovních zdí a kolumbária, sekání, čištění, vyhrabávání a úklid travnatých ploch, případně jejich hnojení a zalévání, prořezávky, stříhání a tvarování stromů, keřů, alejí, živých plotů, údržbu záhonů s květinami, případně mobilní zeleně (příprava a osázení záhonů či nádob, jejich údržbu, hnojení a zalévání), čištění a údržbu komunikací, cest, chodníků, schodišť, parkovišť a jiných zpevněných ploch včetně zimní údržby (odklízení sněhu, náledí, posyp apod.), plení krajnic a chodníků, údržbu laviček, příp. jiných parkových příslušenství, údržby opuštěných hrobů, provádění zmlazování a tvarování dřevin, odstraňování nežádoucí zeleně, provádění úklidu a údržby okolí zdi s pamětními deskami

b) odstraňování závad poruch a havárií na předmětech uvedených pod písm. a)

c) provádět svoz odpadu z odpadkových košů do přistavených kontejnerů na pohřebištích a zajišťovat prostřednictvím oprávněné osoby pravidelný vývoz kontejnerů,

d) zajišťovat na náklady objednatele vybavení pohřebiště dostatečným množstvím nářadí pro údržbu hrobových míst a urnových hájů pro návštěvníky hřbitova (konve, hrábě apod.)

e) sjednávání (jménem a na účet města) nájemních smluv o nájmu hrobových míst, urnových hájů a schránek kolumbária včetně zajišťování uložení zpopelněných ostatků do vsypové loučky na hřbitově Šumperk

f) zajišťovat funkčnost odběrných míst na pohřebištích (el. energie a voda), zajišťovat provoz a údržbu veřejných WC,

g) vést evidenci hrobových míst,

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…