Svitavy: Fabrika opět ožije Veletrhem sociálních služeb

08.10.2017 14:56

V pondělí 9. října od 9:30 do 16:00 hodin opět ožije Fabrika 3. ročníkem Veletrhu sociálních služeb, letos s motem „Prožijme Svitavy zdravě“.

Svitavy: Fabrika opět ožije Veletrhem sociálních služeb
Foto: svitavy.cz
Popisek: Svitavy

Cílem veletrhu je zvýšit povědomí široké veřejnosti o poskytovaných sociálních a souvisejících službách ve městě Svitavy a prostřednictvím široké nabídky vystavovatelů zviditelnit sociální služby, které jsou potřebnou součástí života našeho města. Síť sociálních služeb ve městě nabízí pomoc všem potřebným, ať se jedná o seniory, děti a jejich rodiče, zdravotně postižené či osoby v krizové situaci.

Přijďte se osobně přesvědčit o nabídce a kvalitě sociálních služeb. Přijďte zhlédnout vystoupení uživatelů služeb i žáků základních škol. Přijďte nakoupit drobné dárky v podobě výrobků uživatelů služeb. Přijďte nahlédnout „pod pokličku zdravé výživy“, ochutnat jídlo z Vedanty, bezlepkové výrobky z firmy Konipro, báječné sýry z farmy Květná zahrada, kde pracují klienti Domu na půl cesty, či vypít dobrou kávu z Kavárny Domova na rozcestí. Přijďte se seznámit s tísňovým tlačítkem SOS, canisterapií a první pomocí při drobných poraněních v domácnosti. Přijďte si od studentů Střední zdravotnické školy nechat změřit krevní tlak, či namasírovat unavená záda, šíji nebo končetiny. Přijďte zhlédnout kompenzační a rehabilitační pomůcky pro posilování motoriky vhodné po úrazech, či operacích i ty větší, které usnadňují běžný život (nástavce na WC, madla a sedačky do vany, toaletní vozíky). Přijďte si vlastním prožitkem odzkoušet pohybové aktivity (Nordic Walking, Heat a Spinning). Vstupné je zcela zdarma.

Věříme, že se akce stane místem nejenom pro získání odborných informací, ale také místem vzájemného sdílení praktických zkušeností mezi poskytovateli, místem prožitkového poznávání různých omezení z důvodu zdravotního handicapu, místem navazování spolupráce i místem kulturního a sportovního vyžití. Město Svitavy a poskytovatelé sociálních služeb se akcí připojují k celostátní kampani Týden v sociálních službách, kterou v říjnu každoročně vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR spolu s Asociací poskytovatelů sociálních služeb České republiky.

Akce je pořádána pod záštitou starosty města Davida Šimka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…