Svitavy: Jídelna ZŠ Felberova je už otevřena

29.01.2020 6:32

Více než půl roku prací, ale konečně je hotovo. Ke spokojenému životu patří neodlučitelně i dobré jídlo podáváno v příjemném prostředí. Tyto podmínky nyní bezpochyby splňuje nová a moderní jídelna ZŠ Felberova.

Svitavy: Jídelna ZŠ Felberova je už otevřena
Foto: svitavy.cz
Popisek: Svitavy

Ta se nyní může řadit mezi ty nejmodernější v Pardubickém kraji. Kvůli rekonstrukci byl dokonce v loňském roce ukončen školní rok o týden dříve, aby v září mohla jídelna fungovat alespoň coby výdejna stravy.

Za dotační podpory Ministerstva financí i města Svitavy se za více než 33 milionů korun podařilo zrekonstruovat školní jídelnu, která v posledních letech posbírala řadu ocenění za vytvářené pokrmy. Jídelna do ledna fungovala v částečném režimu, ovšem nyní vše jede jak má, včetně možnosti bezlepkového stravování. Toho mohou využít i "cizí" strávníci, nikoliv pouze žáci či zaměstnanci školy.

Poděkování patří nejen zhotovitelské firmě HIKELE, ale také ředitelce školy Janě Pazderové za vyčerpávající úsilí vložené do tohoto projektu stejně jako personálu samotné kuchyně, který se výraznou měrou podílel na této přestavbě podobně jako zaměstnanci městského úřadu. Výsledkem je nejen krásné a útulné prostředí, ale také zdravé a chutné jídlo, což jsou základní parametry každého stravovacího zařízení. Jsme rádi, že se tento projekt podařilo ukončit a přejeme spoustu spokojených strávníků.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…