Tábor: Demolice trafostanice zvýší počet parkovacích míst u Centra pro seniory

21.10.2020 10:13

Město Tábor staví před nemocnicí nové Centrum pro seniory. Už od začátku projektových prací bylo zřejmé, že území neposkytuje dostatečný prostor na parkování vozidel.

Tábor: Demolice trafostanice zvýší počet parkovacích míst u Centra pro seniory
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

Naskytla se však příležitost parkoviště rozšířit, a to v místě trafostanice, která byla majetkem nemocnice, ale město ji se souhlasem zastupitelstva odkoupilo. Trafostanici čeká demolice, s níž se počítá v příštím roce. Dodavatel stavby, firma Spilka a Říha, s.r.o., nacenil demolici na částku přesahující půl milionu korun vč. DPH. Po demolici trafostanice bude přepracován projekt parkoviště a navýšena jeho kapacita ze současných 22 stání na 35 stání. Vícepráce spojené s demolicí schválila Rada města.

Potřebné prostředky má Odbor investic a strukturálních fondů k dispozici. Nové centrum bude stát 239,5 mil. Kč vč. DPH. Investice potrvá 820 dní, což znamená, že hotova bude v únoru roku 2022.

Nové centrum nabídne pět funkcí a služeb: Dům s pečovatelskou službou pro 25 klientů, dům se zvláštním režimem pro 45 klientů s diagnózami stařeckých demencí, sídla sociálních organizací, centrální vývařovnu a centrální prádelnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…