Tábor: Kriminalitou dětských gangů se zabývá vedení města i policie

28.09.2020 9:49

Vedení táborské radnice ve spolupráci s Policií ČR a Městskou policií se vážně zabývá narůstajícím počtem trestných činů dětských gangů v oblasti mezi náměstím TGM a Husovými sady, resp. na nábřeží Jordánu.

Tábor: Kriminalitou dětských gangů se zabývá vedení města i policie
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

V posledním období se tu vyskytlo několik případů, kdy skupina dětí či mladistvých obestoupí osamoceného vrstevníka a pod pohrůžkou násilí ho vyzve, aby jim dal peníze nebo mobilní telefon. Vedení města se s oběma policiemi dohodlo na preventivních opatřeních. Policejní hlídky se snaží zmíněná místa více navštěvovat a zajistit lidem pocit bezpečí. Potvrdil to ředitel Územního odboru Policie ČR v Táboře Jiří Štecher. „V těchto oblastech zajišťujeme spolu s kolegy z Městské policie zvýšený výkon služby,“ uvedl ředitel.

Anketa

Vykonává prezident Zeman svůj úřad dobře, pokud jde o rok 2020?

82%
18%
hlasovalo: 11774 lidí

On i velitel Městské policie Petr Svoboda vyzývají veřejnost, aby jakýkoliv konflikt, napadení, ohrožení nebo jen obtěžující chování, oznámila na linkách 158 nebo 156. „Dojezdový čas na místo činu v centru města je několik málo minut. Důležité je událost oznámit co nejdříve, abychom měli šanci pachatele dohledat. Nejhorší je lhostejnost. Událost nám mohou oznámit nejen její přímí aktéři, ale i svědkové,“ uvedl ředitel Jiří Štecher.

Velitel Petr Svoboda varoval, že nemá smysl hrát si na hrdinu a brát spravedlnost do svých rukou. „Vždy je nutné přivolat policejní složky. Ideální je, pokud to situaci dovolí, číslo 156 nebo 158 vytočit za rohem, ve vedlejší ulici, aby gang neměl další důvod k agresi,“ vysvětlil.

Pokud jsou útočníci ve věku do 15 let a tudíž nejsou trestně odpovědní, policie věc řeší s jejich rodiči a událost vždy předává sociálním pracovníkům orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD). „Snažíme se s rodiči spolupracovat, ale vždy záleží právě na nich, jak se k situaci postaví. Často bývají vztahy v takové rodině napjaté, nicméně řešíme to,“ sdělil ředitel Územního odboru Policie ČR.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…