Tábor: Město převzalo první elektromobil

29.02.2020 16:58

První místostarosta města Tábora Václav Klecanda a vedoucí Odboru vnitřních věcí Vladimír Helma převzali ve čtvrtek 27. února 2020 první elektromobil do „flotily“ městského vozového parku.

Tábor: Město převzalo první elektromobil
Foto: visittabor.eu
Popisek: Město Tábor, pohled na Staré Město přes Jordán

Jedná se o stříbrný vůz Škoda City Go iV za cenu 450 tisíc korun. „Nyní bude elektromobil jezdit pod Odborem životního prostředí,“ sdělil Václav Klecanda.

Tím aktuální elektromobilita města Tábora nekončí. Ve čtvrtek výběrová komise otevírala obálky s nabídkami na nákup dalšího vozu (Kia Niro EV) pro potřeby Městské policie. V plánu je pořídit druhý městský elektromobil, a to v příštím roce, nebo možná ještě letos.

Prodejce z firmy Auto Podbabská Patrik Tomsa vozidlo Škoda City Go iV představil jako první elektromobil od značky Škoda. „Je to kompaktní vůz, čistě poháněný elektřinou, s jednostupňovou převodovkou,“ uvedl Patrik Tomsa. Výkon je 61 kW, dojezd je až 253 kilometrů.

„Jsem nadšen, doufám, že trend bude pokračovat a že třeba v horizontu pěti let bude městský vozový park z většiny elektrifikovaný,“ uvedl místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…