Tábor: Město získá strategii rozvoje vzdělávání

09.01.2022 9:41 | Tisková zpráva

Město Tábor zřizuje osm základních a mateřských škol, které pracují s dětmi na velmi vysoké úrovni. Vždy je však prostor pro další zlepšení a nové podněty.

Tábor: Město získá strategii rozvoje vzdělávání
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

Město letos získá ve spolupráci s edukativním centrem EDUin strategii rozvoje vzdělávání v Táboře. Příprava strategie, na jejímž konci budou stát konkrétní opatření, nástroje a projekty, se bude skládat z řady kroků, např. analýzy a porovnání školství s analogickými obcemi s rozšířenou působností, workshopu pro radní, úředníky odboru školství a zastupitele, workshopu pro ředitele MŠ a ZŠ, rozhovorů s řediteli MŠ a ZŠ, dotazníku pro učitele a rodiče, veřejné poptávky vůči městu a školám, vytvoření pracovních skupin (kulatých stolů) s rodiči, kde vzniknou návrhy opatření aj.

Úplně první akcí strategie je veřejná projekce seriálu České televize Ochránce (epizoda Vrabčák) spojená s besedou s tvůrci. Projekce a beseda se uskuteční ve čtvrtek 20. ledna v 17:00 v kině Svět Tábor. Vstup je volný. Veřejnost má příležitost podílet se na budoucnosti táborského školství, začít může debatou v kině.

O dalších akcích, určených pro veřejnost, bude město Tábor informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…