Teplice: Senioři mají příležitost naučit se používat moderní technologie nebo se v jejich užívání zdokonalit

08.04.2022 12:09 | Tisková zpráva

Statutární město Teplice využilo nabídku spolku Moudrá sovička, který se od roku 2015 věnuje pomoci seniorům v oblasti informačních a komunikačních technologií.

Teplice: Senioři mají příležitost naučit se používat moderní technologie nebo se v jejich užívání zdokonalit
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Radnice v Teplicích

Spolek spolupracuje s Nadací Vodafone Česká Republika na digitálním vzdělávání seniorů v rámci projektu Digitální odysea. 

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí
Cílem projektu je naučit seniory, jak správně ovládat PC, tablet, nebo chytrý telefon a jak se bezpečně pohybovat na internetu. Jedná se o čtyřhodinový seminář s kapacitou 12 až 15 účastníků a je pro účastníky zcela zdarma.

Spolupráci odboru sociálních věcí a zdravotnictví Magistrátu města Teplice a Regionální knihovnou Teplice, která poskytla pro semináře svoje prostory, podpořil náměstek teplického primátora Jiří Štábl a první dva semináře se tak mohly uskutečnit už v listopadu 2021.

„V dnešní době jsme doslova obklopeni nejrůznějšími technologiemi, leckdy je komplikované se ve všech vyznat i pro člověka v produktivním věku. Pomoci seniorům, alespoň tím, že se jim někdo bude věnovat a pomůže se zvládáním nejrůznějších komunikačních nástrojů mi přijde velmi důležité. Moc mě těší, že je o projekt zájem a děkuji moc kolegům za veškerou snahu v této oblasti.“, uvedl k tomu Jiří Štábl  a dodal,  že  vzhledem k zájmu seniorů má tento projekt v Teplicích pokračování.

Zatím poslední setkání proběhlo 6. 4. 2022 a další seminář je přichystaný na středu 13. 4. 2022, opět v prostorách Regionální knihovny Teplice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…