Třebíč: Hasiči zkoušeli projet ulicemi města

01.03.2021 17:39

Ve čtvrtek ve večerních hodinách proběhla zkouška průjezdu hasičského vozidla vybranými ulicemi Třebíče. Vozy integrovaného záchranného systému často blokují špatně nebo nevhodně parkující auta a mnohdy je nemožné se včas dostat k místu zásahu.

Třebíč: Hasiči zkoušeli projet ulicemi města
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Chceme lidem ukázat, že špatně zaparkovaná auta jsou opravdovým problémem, hasiči se nemusí dostat včas k požáru a kromě škod na majetku může dojít ke zraněním, kterým by šlo předejít. Radnice aktuálně pracuje na plánu a systému, jak parkování v problémových místech ve městě vyřešit,“ popsal důvod zkoušky průjezdu starosta města Pavel Pacal.

Největší problém je v sídlištích

Anketa

Stydíte se před zahraničím, jak Česko zvládá covid-19?

28%
72%
hlasovalo: 15061 lidí

Hasiči z Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina klasickým autem i velkou plošinou zkusili projet ulicemi, kde parkující auta způsobují největší potíže. Ulice byly vytipovány na základě dopravních průzkumů, stížností občanů i například poznatků z vozidel zimní údržby, tedy ulicemi Novodvorskou, Maxima Gorkého, Školní, Kyjevskou, Mírovou a Jaroslava Haška.

Požární auto se vůbec nedostalo do ulice Jaroslava Haška, jen s potížemi projelo Novodvorskou. Do Mírové se auto dostalo, plošina už ne. Ve všech projížděných ulicích musel řidič prokázat velkou dávku trpělivosti.

„S překážkami si nakonec poradíme, překážející auto můžeme rozhoupat a odstrkat z cesty. Pokud se do ulice nedostaneme, nastavíme hadice a táhneme je třeba 100 metrů. Zdržení v řádech minut může být ale pro zásah a mnohdy i pro lidský život zásadní,“ popsal praxi velitel zásahu Pavel Havlena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…