Třebíč: Radnice se důrazně zaměří na zajištění bezpečí občanů

22.06.2021 17:39

Reakce na otevřený dopis zastupitele města Stanislava Neumana

Třebíč: Radnice se důrazně zaměří na zajištění bezpečí občanů
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Třebíčská radnice už v průběhu května zaznamenala nárůst počtu nově příchozích obyvatel romské národnosti do Třebíče. Bohužel tato situace s sebou přinesla problémy v oblasti veřejného pořádku, které vygradovaly dvěma vážnými incidenty. Reakcí na dvě fyzická napadení z posledních týdnů je posílení pěších hlídek strážníků i policistů.

Město v úzké součinnosti s Městskou policií i Policií České republiky nastavilo účinná opatření. Strážníci a policisté se v rámci běžného výkonu služby budou systematicky zaměřovat zejména na prevenci a taková opatření, jejichž hlavním cílem je zvýšení bezpečí pro všechny Třebíčany.

Aktuálně můžeme využívat a monitorovat dění ve městě prostřednictvím 44 kamerových bodů, rozmístěných v lokalitách na základě důkladné analýzy trestné a přestupkové činnosti. Zvýšenou pozornost věnují strážníci městské policie všem rizikovým lokalitám, zejména v centru města.

Anketa

Považujete policejní zákrok vůči mrtvému teplickému Romovi za chybný?

hlasovalo: 23925 lidí

Ze statistik Policie ČR a Městské policie v Třebíči vyplývá, že ve městě v letošním roce nedošlo ke zvýšení trestné činnosti. „Koncem minulého týdne jsme měli zasedání bezpečnostní rady města, kde jsme kromě jiného řešili i dva incidenty z uplynulých dnů. Policie České republiky neregistruje v Třebíči nárůst kriminální činnosti. Obyvatel města a jejích návštěvníků se ale velmi dotýká každé nevhodné chování, které nemusí být kvalifikováno jako trestný čin a není tedy vysloveně trestné. Lidé se ale bojí, a proto necítí v daném místě bezpečně, a to musíme velmi rychle změnit. Zvýšit pocit bezpečí ve městě je naší společnou prioritou. Proto bezpečnost v Třebíči velice bedlivě sledujeme, a proto jsme přistoupili k intenzivnějšímu zajišťování veřejného pořádku,“ uvedl starosta města Pavel Pacal.

„Ke konkrétnímu incidentu, ke kterému pan zastupitel napsal a rozeslal otevřený dopis, došlo na akci, kterou sám pořádal v okolí své provozovny a kde měli pořadatelé dle informací ze svodky Městské policie problém se zajištěním veřejného pořádku. Celou záležitost zmíněného incidentu - fyzického napadení občana - si již převzala k prověřování Policie ČR. Je potřeba zdůraznit, že agresivní chování nám samozřejmě velmi vadí. Třebíč byla vždy přátelské a bezpečné město a my velmi usilujeme o to, aby nadále zůstala. Musíme zajistit, aby byli naši občané v bezpečí. Zákony a pravidla musí dodržovat všichni. Není ale v žádném případě vhodné podněcovat a posilovat jakoukoliv rasovou nesnášenlivost. Z těchto důvodů jsme oslovili ubytovatele problémových etnik a dostalo se nám od nich ujištění, že jim nebude prodloužena nájemní smlouva. Město ve svých bytech tyto nově příchozí občany neubytovává,“ doplnil Pavel Pacal.

dopis

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…