Třeboň slavnostně otevřela novou Základní uměleckou školu

11.09.2019 7:34

Základní umělecká škola Třeboň získala nové prostory, ve kterých již od září funguje. Novým sídlem ZUŠ je zrekonstruovaná budova bývalého městského úřadu na Masarykově náměstí a nově vzniklá stavba za touto budovou.

Třeboň slavnostně otevřela novou Základní uměleckou školu
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

Slavnostní otevření nové budovy se za účasti zástupců vedení města, náměstka hejtmanky Jihočeského kraje Zdeňka Dvořáka a ředitele ZUŠ Matouše Řeřichy uskutečnilo v úterý 3. září.

Po oficiálním zahájení a projevech následovala prohlídka budovy a také tisková konference.

Generálním dodavatelem stavby dle výběrového řízení byla firma PORR a.s. Stavba byla zahájena před 2 lety a to přesně 04. 09. 2017. Původní termín dokončení byl stanoven na 24.08.2018, v průběhu prací vznikl dodatek ke smlouvě, který posunul termín dokončení na 12. 11. 2018. Důvodem prodloužení byl fakt, že bylo nutné vnitřní omítky udělat ve větších tloušťkách, než bylo předpokládáno v projektové dokumentaci.

Od 22. 11. 2018 byl v budově zahájen zkušební provoz. V červnu se uskutečnilo měření hluku a byl vydán kolaudační souhlas k užívání budovy. Od druhé poloviny června pak začalo stěhování inventáře ZUŠ do nových prostor.

Celková cena díla dle smlouvy včetně dodatků činila 48,98 mil Kč bez DPH tedy 59,27 včetně DPH. Další investicí pak byl nákup budovy v hodnotě 14 mil. Kč. Celkové náklady tedy činily 73,27 mil. Kč.

Celková kapacita školy je nyní 561 žáků. Jen v Třeboni se vzdělává 400 žáků. ZUŠ Třeboň má i odloučená pracoviště v Českých Velenicích, Suchdole nad Lužnicí a Lomnici nad Lužnicí.

Základní umělecká škola v Třeboni, za dobu sedmdesátileté existence, zaujímá jedno z předních míst nositele a ochránce „bohulibých“ zájmů nejen na Třeboňsku. Pořádá pravidelné koncerty pro lázeňské hosty, žáci vystupují na akcích města, ale i na kulturních vystoupeních po celém kraji. Ve všech oborech se prezentují v rámci republikových i mezinárodních soutěžích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…