Třinec: Kino Kosmos v první desítce jednosálových kin

07.08.2021 7:34

Třinecké kino se i v této kultuře nepříznivé době drží mezi nejnavštěvovanějšími jednosálovými kiny v zemi. Potvrzují to výsledky celostátní návštěvnosti kin za uplynulé čtvrtletí, kde se naše kino Kosmos ocitlo na 10. místě.

Třinec: Kino Kosmos v první desítce jednosálových kin
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

„Desátá příčka mezi top kiny v České republice, a to včetně Prahy a Brna, nás moc těší,“ neskrývá radost ředitelka kina Regina Szpyrcová a dodává: „Je to prostě nádhera, vidět po dlouhé době zase na premiérách zaplněnější řady sedadel. Děkujeme všem divákům za přízeň a těšíme se na ještě lepší časy bez proticovidových opatření!“

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí

Mezi stovkou registrovaných letních kin v ČR si letos to třinecké momentálně stojí na 18. místě.

„Úspěšnost letních kin - to je jedna velká alchymie a souhra náhod - počasí, film, dovolenky, vládní restrikce... I když mají dnes naši diváci mnohem složitější cestu za filmovým zážitkem, přesto se mnozí nedají odradit. Od června takových srdcařů bylo 714, což považuji za dobrý rozjezd,“ dokresluje ředitelka kina současnou situaci v návštěvnosti venkovních projekcí.

Třinecké kino Kosmos, sedm měsíců zavřené kvůli protiepidemickým opatřením, začalo v letošním roce promítat pro veřejnost až od června. Během dvou měsíců odehrálo uvnitř i venku přes sto projekcí pro více než 5300 diváků. Zatím nejatraktivnějšími snímky, které letos v Třinci přitáhly největší diváckou pozornost, se staly Matky, Black Widow a Prvok, Šampón, Tečka a Karel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…