Třinec: Popeláři mají volno pouze dvakrát do roka

24.12.2022 10:52 | Tisková zpráva

Společnost SMOLO CZ bude v průběhu vánočních svátků zajišťovat svoz odpadu bez omezení, mezi svátky dokonce vyjedou posílené spoje, a to hned na druhý svátek vánoční.

Třinec: Popeláři mají volno pouze dvakrát do roka
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

Vánoční období je zcela výjimečné. V množství dárků, jídla, pití a obalů z nich. Více komunálního i tříděného odpadu svážíme už před Štědrým dnem, ale především hned po štědrém dnu. Lidé rozbalí dárky a chtějí mít uklízeno, proto hned plní k tomu určené nádoby a popelnice.

Mimořádné svozy a dodělávky provádí SMOLO CZ po dohodě se samosprávami ještě na Štědrý den. První svátek vánoční (25.12.) je pro naše řidiče a závozníky dnem volna. Do práce se vrátí hned na druhý svátek vánoční, na Štěpána, tj. 26. prosince a mezisváteční období je pro ně vždy mimořádně náročné.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

„Například loni jsme hned po vánočních svátcích svezli a zpracovali téměř dvojnásobné množství odpadu oproti obvyklému období. Současně s vánočními svozy budeme i letos provádět úklid stanovišť kontejnerů, kolem kterých lidé obvykle odloží větší množství nepořádků,“ uvedl jednatel společnosti SMOLO CZ Tomáš Ondraszek s tím, že popeláři mají volno pouze dvakrát do roka, a to 25. prosince a 1. ledna.

Doplnil, že pokud budou přes posílené svozy kontejnery naplněné, není možné odkládat odpady na zem, ale je třeba počkat až osádky nádoby vyprázdní, popřípadě využít jiné kontejnery poblíž. „Často se stává, že popelnice jsou plné zbytečně kvůli velkým nerozloženým obalům, takže vlastně jsou naplněny vzduchem v krabici. Taktéž často posádky nedovedou nádoby vyprázdnit kvůli autům odstaveným přímo před kontejnery,“ vysvětluje Ondraszek.

Společnost SMOLO CZ posílí v mezisvátečním období svoz tříděného odpadu z domácností, především papíru a plastů. Také v pondělí 3. ledna třinečtí popeláři posílí svozy. Období hned po Novém roce je vždy ve znamení dvojnásobku odpadů z domácností.

Sběrné dvory společnosti SMOLO CZ:
sobota 24. 12. zavřeno
pondělí 26. 12. zavřeno
Ve dnech 27. – 30. 12. zkrácená pracovní doba od 7:00 do 15:00
sobota 31. 12. zavřeno

Sběrné dvory skupiny SMOLO se otevřou opět v pondělí 2. ledna. Detailní informace o provozních dobách, harmonogramech svozu na rok 2023 lze nalézt na webu ZDE, záložka Nakládání s odpady, Občané.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…