Třinec: Stavba obchvatu si vyžádá další dopravní omezení

21.05.2016 18:34

Postupující stavební práce na obchvatu Třince si vyžádají v nejbližších dnech dopravní omezení na silnici I/68 na hranici Nebor a Ropice (Za lesem), kde dojde k výstavbě propustku a dalších stavebních objektů. V návaznosti na postup stavebních prací na přeložce začne město Třinec také s výstavbou dlouho očekávaného chodníku, který povede podél hlavní silnice I/68 na Frýdek-Místek.

Třinec: Stavba obchvatu si vyžádá další dopravní omezení
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

Z těchto důvodů rozhodl Krajský úřad Moravskoslezského kraje o přechodném omezení silniční dopravy. Řidiči osobních aut tak budou muset počítat od středy 25. května do pátku 30. září 2016 s částečnou uzavírkou jednoho jízdního pruhu a řidiči tranzitní dopravy nad 12 tun se musí připravit na uzavírku úplnou.
„Každá stavba a s ní spojené dopravní omezení s sebou bohužel přinášejí dočasné nepohodlí, ale v první řadě je třeba myslet na bezpečnost všech účastníků silničního provozu i pracovníků stavby. V tomto případě byla zvolena na základě posouzení dopravní policie a odboru dopravy krajského úřadu nejbezpečnější varianta pro všechny. Ale stavba obchvatu úspěšně pokračuje, v říjnu příštího roku už budeme jezdit po nové cestě, proto to stojí za to vydržet,“ podotkla starostka Třince Věra Palkovská.

Při částečné uzavírce, která bude platit pro osobní auta, autobusy a nákladní vozidla do 12 tun, bude doprava vedena pouze v jednom jízdním pruhu a řídit ji budou semafory. Kamiony jedoucí směrem od Frýdku-Místku budou pokračovat po rychlostní silnici D 48 na Český Těšín a poté se napojí na silnici I/11 směrem na Ropici a Třinec. Uzavírka se v termínu od 1.6. do 28.6.dotkne i autobusové zastávky „Nebory, hranice“, která nebude po dobu výstavby chodníku obsluhována. Cestující budou muset využít zastávky „Ropice, u Kišů“ nebo „Nebory, rest. Bobek“.

Připomínáme, že Ředitelství silnic a dálnic zřídilo pro stavbu přeložky silnice I/11 samostatné webové stránky www.silnice11.cz, kde mohou lidé sledovat průběh stavby obou úseků téměř v přímém přenosu. Monitoring stavby silnice I/11 Nebory – Oldřichovice – Bystřice představuje lidem za pomoci reportáží, vizualizací a animací celý proces výstavby. Každý úsek má své webové stránky, kde jsou multimediální formou zveřejňovány aktuální informace ze stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…