Trutnov: Město opravilo další dětská hřiště

03.08.2019 17:31

Kompletní opravou prošlo během května a června pět dětských hřišť v Trutnově. Ve Stříteži a Starém Rokytníku se přidávají nové herní prvky. Náklady se vyšplhaly na téměř dva miliony korun.

Trutnov: Město opravilo další dětská hřiště
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

S cílem modernizovat a vytvořit bezpečnější místo pro hraní dětí v Trutnově opravily Technické služby Trutnov, s. r. o., během května a června celkem pět dětských hřišť. Kompletní rekonstrukce se dočkaly hřiště v ulici Dlouhá, kde se zároveň revitalizovalo navazující okolí, dále v ulicích Zvonková, Palackého („u koní“), Maxima Gorkého a ve Voletinské.  „Částečně jsme opravili dětské hřiště v Dlouhé ulici u eurobytů, kde jsme zároveň umístili novou lavičku. Nové herní prvky pak umístíme na dětská hřiště ve Stříteži a ve Starém Rokytníku,“ vysvětluje Lumír Labík, ředitel TST.

Děti se tak mohou těšit na nové herní prvky jako například houpačku – hnízdo, pružinovou houpačku, skluzavku, pískoviště, balanční most, ručkovací obruč a mnoho dalšího. Celkové náklady oprav vyšly na téměř 2 miliony korun. „Chceme, aby děti v Trutnově měly dostatek možností, jak strávit volný čas venku a mohly si bezpečně hrát. Dětská hřiště navíc pravidelně monitoruje městská policie. V opravách dalších hřišť samozřejmě hodláme pokračovat,“ dodává Ivan Adamec, starosta města Trutnova. „Nadále pokračujeme v drobných opravách i dalších hřišť. Natíráme a opravujeme lavičky, zábradlí a ploty. Dá se tedy říci, že letošní investice do dětských hřišť, do jejich údržby, oprav, nových nátěrů a úprav se pohybují ve výši cca 3,5 milionu korun,“ uzavírá Lumír Labík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.