Trutnov: Studenti zdravotnických oborů mohou opět žádat o stipendium z nadačního fondu

23.05.2022 6:27 | Tisková zpráva

Do 31. května 2022 mohou zájemci žádat o stipendium z nadačního fondu při trutnovské nemocnici. Ten město Trutnov zřídilo před čtyřmi lety, aby podpořilo nemocnici ve snaze získat nelékařský personál.

Trutnov: Studenti zdravotnických oborů mohou opět žádat o stipendium z nadačního fondu
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Získat kvalitní a odborně zaměřený nelékařský personál je problém, se kterým se potýká řada zdravotnických zařízení. Jak studenty zdravotnických oborů pro práci v Oblastní nemocnici Trutnov, a. s., zaujmout? K tomu může posloužit stipendijní program Nadačního fondu při ONT zřízený v roce 2018 městem Trutnov.  „Je to jeden z nástrojů, jak můžeme trutnovské nemocnici pomoci. Další forma spolupráce spočívá například v pronájmu městských bytů zaměstnancům nemocnice, kontrolách areálu Městskou policií Trutnov zejména v nočních hodinách či napojení nemocnice na pult centralizované ochrany,“ říká Michal Rosa, starosta města Trutnova, a dodává, že „spolupráce mezi městem a nemocnicí je oficiálně stvrzena také memorandem z roku 2018.“

O stipendium mohou žádat studenti absolventských ročníků 2022 studijního nebo vzdělávacího programu určeného k získání odborné způsobilosti zdravotnického pracovníka. Úspěšní žadatelé se zavážou nastoupit po ukončení studia do pracovního poměru v trutnovské nemocnici a setrvat v zaměstnání minimálně 36 měsíců. Letos je ve stipendijním programu alokováno celkem 280 tisíc Kč, které budou rozděleny mezi žadatele. Každý student může získat 60 až 80 tisíc Kč dle dosaženého vzdělání. „V současné době má naše nemocnice zájem o studenty oborů všeobecná sestra, dětská sestra, porodní asistentka, praktická sestra a fyzioterapeut,“ doplňuje Tereza Dudáčková, hlavní sestra ONT. Od roku 2018 už stipendium získalo 9 zájemců.

Formulář žádosti o poskytnutí stipendia je zveřejněn na internetových stránkách nemocnice www.nemtru.cz. Žádosti se všemi náležitými přílohami, a to podepsanou smlouvou a potvrzením o studiu ne starším 30 dnů, mají zájemci doručit nejpozději do 31.05.2022 na adresu: Slovanské náměstí 165, 541 01 Trutnov. Obálka žádosti musí být viditelně označena „Stipendium“. Více informací poskytne Bc. Zbyněk Rus, telefon: +420 499 803 355, e-mail: rus@trutnov.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…