Trutnov má nového správce veřejného osvětlení

09.01.2022 11:47 | Tisková zpráva

Po více než 20 letech spolupráce s městem ukončil svou činnost správce veřejného osvětlení firma Štěpánský a Fišer. Radnice proto na konci loňského roku vysoutěžila nového správce. Ovšem jen na dobu určitou.

Trutnov má nového správce veřejného osvětlení
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

„Se službami původního správce veřejného osvětlení jsme byli v minulosti spokojeni, nicméně v druhé polovině roku 2021 nám vypověděl smlouvu s tím, že se chystá kompletně ukončit svou činnost. Byli jsme proto nuceni rychle vysoutěžit novou firmu, která dané služby dočasně pokryje,“ vysvětluje stav Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Příprava výběrového řízení na dobu neurčitou včetně všech detailů technického řešení je, i s ohledem na předpokládanou cenu, během na delší dobu. Radnice tak musela situaci vyřešit vypsáním výběrového řízení v základním rozsahu na dobu určitou do 31. 8. 2022. Dočasným správcem veřejného osvětlení se stala firma Elektro Lelek, s. r. o, z Úpice.

Do této doby chce radnice připravit výběrové řízení a vysoutěžit správce veřejného osvětlení na dobu neurčitou. „Příprava tak velké zakázky vyžaduje čas a pečlivost. Chystáme ji ve spolupráci s právníky a výsledek bychom měli znát do konce léta,“ vysvětluje postup trutnovský starosta.

Správce veřejného osvětlení zajišťuje provoz a funkčnost osvětlení, odstraňuje poruchy a havárie. Má na starost také řešení drobných oprav. „Často se o poruchách dozvídáme díky našim občanům, a to přes aplikaci Hlášení závad. Nově jim to ještě usnadníme. Do tohoto mapového podkladu jsme zanesli pasport veřejného osvětlení. To znamená, že když si uživatel mapu dostatečně zvětší, může označit přímo danou konkrétní porouchanou lampu. Správce veřejného osvětlení tak poruchu rychleji lokalizuje a snadněji opraví,“ doplňuje David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov. Hlášení závad lidé naleznou na webu města ZDE nebo po stažení aplikace Mobilní rozhlas do svého chytrého telefonu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

13:37 Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

Tanečnice a tanečníci z Tanečního centra Z.I.P. se spolu s lektory přišli na radnici podělit o rados…