Trutnov pomůže podnikatelům i ve druhé vlně

30.10.2020 8:35

Trutnovská radnice se opět rozhodla pomoci podnikatelům, kteří jsou zasaženi vládními nařízeními spojenými s prevencí šíření onemocnění COVID-19. Odloží jim splátky nájemného za poslední čtvrtletí roku.

Trutnov pomůže podnikatelům i ve druhé vlně
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Z důvodu zhoršující se epidemiologické situace v souvislosti s šířením onemocnění COVID-19 zavedla vláda České republiky celou řadu restriktivních opatření. Obdobně, jako tomu bylo na jaře tohoto roku, vyhlásila od 5. října 2020 nouzový stav, došlo k omezení a následně k zákazu provozu stravovacích zařízení, maloobchodního prodeje a služeb v provozovnách s nezbytnými výjimkami. „Tato nařízení se samozřejmě dotkla i mnoha drobných a středních podnikatelů u nás v Trutnově. Už na jaře jsme jim pomohli odpuštěním nájemného, a i tentokrát jim chceme pomoci překlenout toto kritické období. Je potřeba, aby byli ekonomicky schopni opět pokračovat v poskytování obchodu a služeb našim občanům, až vláda tato opatření zruší,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Rada města Trutnova tak na svém pondělním jednání jednomyslně odsouhlasila pomoc nájemníkům působícím v nebytových prostorách ve vlastnictví města, kteří po dobu nouzového stavu nemohli vykonávat svoji činnost pro veřejnost. Ti mohou splátky nájemného za měsíce říjen, listopad a prosinec splatit do konce března 2021. Pomoc se týká zhruba stovky podnikatelských subjektů. „Odklad nájemného má pomoci podnikatelům získat čas na podání žádostí do programu „Covid – Nájemné“, případně dalších vládních balíčků na podporu podnikání, a ulevit jim alespoň trochu na straně výdajů. Situaci bedlivě sledujeme a jsme připraveni na její další vývoj okamžitě reagovat," dodává Tomáš Eichler, místostarosta města Trutnova. Dotčené subjekty budou o této možnosti informovány správci městských objektů, ve kterých se nebytové prostory nacházejí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…