Trutnovská radnice pomáhá divokým kočkám

31.08.2019 17:20

Trutnovská radnice se rozhodla řešit situaci s divokými kočkami a bezprizorními koťaty. Po městě tak probíhá odchyt těchto zvířat, která jsou následně dána do kastračního programu, případně nabídnuta k adopci. Na celou věc dohlíží strážníci Městské policie Trutnov. Jejich práci však často maří veřejnost.

Trutnovská radnice pomáhá divokým kočkám
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Na území města Trutnova probíhá odchyt divokých koček a bezprizorních koťat. Radnice tak chce pomoci zvířatům a zároveň předejít jejich nekontrolovanému množení. „Máme ve městě několik lokalit, kde se zdržují divoké kočky, protože je zde občané z dobré vůle krmí. Kočky se však stále množí a my jim zavedením kastračního programu chceme pomoci. Vše probíhá naprosto v souladu se zákonem a především ku prospěchu zvířat,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova. Provedením kastrace u toulavých koček se předchází nechtěným koťatům, o která se mnohdy kočka není schopna sama postarat a ta pak umírají hladem, zimou nebo následkem nemoci.

Po městě jsou tak nainstalovány odchytové klece, které kontrolují strážníci městské policie. „Prosíme občany, aby chycené kočky z klece nepouštěli. Bohužel se toto již několikrát stalo a naše snaha pak přijde vniveč. Ať raději zavolají na naši linku 156 a my pro kočku přijedeme,“ dodává Radek Svoboda, ředitel MP Trutnov. Chycená kočka je následně převezena k veterináři, který provede kastraci, odčervení a další úkony k ošetření divokého zvířete. „Vše probíhá v narkóze a zvířata nijak netrpí, naopak je o ně profesionálně postaráno,“ říká Karolína Benešová, vedoucí Psího útulku Trutnov. Po kastraci se zvířata zotavují v útulku pod dohledem jeho pracovnic. Zdravé zvíře je pak vypuštěno zpět v místě odchytu. Pokud se jedná o koťata, u kterých je možná socializace, jsou nabídnuta k adopci. Odchyt divokých koček je dlouhodobá záležitost a zatím bude probíhat průběžně dle potřeby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…