Turistické informační centrum v Chrudimi má i v době internetu nezastupitelnou roli

08.03.2016 13:00

Turistické informační centrum města Chrudim má i v době internetu svoji nezastupitelnou roli. V loňském roce jej navštívilo přes dvanáct tisíc návštěvníků.

Turistické informační centrum v Chrudimi má i v době internetu nezastupitelnou roli
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Primárně se o propagaci mimo území města staráme zejména prostřednictvím internetu, v kraji přes turistické noviny a letáky, ale když turista zavítá do města, využívá služeb informačního centra. Zde získá veškeré a vždy aktuální informace o ubytování, stravování či kultuře úplně zdarma,“ připomíná místostarosta města Roman Málek.

Informační centrum využívají turisté i pro telefonické dotazy. Za rok 2016 jich bylo téměř dva tisíce, informace prostřednictvím e-mailu chtělo 144 osob.

„Turisté požadují zejména informace o stravování, ubytování a tipech na výlety v okolí města. Při osobní návštěvě vítají nákup drobných turistických suvenýrů – turistických známek, vizitek a magnetů. Hitem jsou nyní magnety ve tvaru puzzle, které jsou součástí naučné hry Sestav si svůj svět. Oblíbené je i využití možnosti prohlídek města s průvodcem,“ vyjmenovává vedoucí informačního centra Simona Klasová.

Informační centrum ovšem poskytuje služby hojně využívané i místními obyvateli. „Místní návštěvníci vyhledávají především možnost zakoupení vstupenek na akce pořádané zdejším městským kulturním střediskem Chrudimskou besedou, a pak také kupují vstupenky v síti Ticketportal a Tickestream,“ doplňuje Simona Klasová.

Chrudimské informační centrum je držitelem certifikátu třídy B udělovaným organizací Czech Tourism a ATIC ČR. Turisté naleznou informace na portálu www.chrudimsky.navstevnik.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…