Turnov: Chátrající objekt bývalých uhelných skladů přináší městu problémy

23.03.2019 8:36

Objekt bývalých uhelných skladů v Nádražní ulici stále více zaměstnává turnovskou radnici. Jelikož jde o nemovitost v soukromém vlastnictví, je řešení velmi složité.

Turnov: Chátrající objekt bývalých uhelných skladů přináší městu problémy
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Ve čtvrtek 21. března 2019 byla provedena obhlídka stavby z plošiny za asistence Technických služeb Turnov, s.r.o. Následně bylo jednáno s panem Hrazdirou. „Bylo dohodnuto, že v pondělí 25. března by mělo dojít k odtrhání uvolněných částí střešní krytiny, klempířských prvků, úklidu chodníku a jeho otevření. Práce budou provádět technické služby a pan Hrazdira tyto práce uhradí,“ sdělil nejnovější informace starosta Turnova Tomáš Hocke.

Turnovská radnice vytrvale jedná o odkoupení celého areálu. „Vlastník je tomuto řešení nakloněn, otázkou zůstává finanční plnění a harmonogram provedení celé transakce,“ přiblížil Hocke.

Jednání doposud nepřinesla žádný výsledek a objekt v žalostném technickém stavu začal být nebezpečný i svému okolí. Po nedávném požáru na začátku března muselo navíc dojít k uzavření chodníku před objektem.

Kromě vedení turnovské radnice se situací zabývá stavební úřad. „Již v minulosti jsme řešili stavbu bývalých uhelných skladů, kde byly provedeny kontrolní prohlídky. Následně majitel na objektu provedl některé udržovací práce,“ popisuje Ing. Eva Zakouřilová, vedoucí stavebního úřadu.

Jak pokračovala, po nedávném požáru stavební úřad vykoná novou kontrolní prohlídku, kdy bude zhodnocen současný stavebně technický stav objektu a stavební úřad bude s majitelem nemovitosti jednat o nápravě nevyhovujícího stavu.

„Krajním řešením je nařízení odstranění havarijní stavby nebo zabezpečovacích prací ze strany stavebního úřadu, kdy se ale jedná o složitý správní proces, který musí být podložen znaleckými posudky a musí být  prokázán  veřejný zájem na tak závažném zásahu do vlastnických práv,“ uzavřela Zakouřilová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…