Turnov: Chodník ze Sobotecké ulice povede až k návsi v Mašově

16.03.2021 14:51

Jednou z investičních akcí města Turnova pro letošní rok je výstavba chodníku ze Sobotecké ulice na začátek návsi v Mašově. Podél komunikace se pohybuje denně řada chodců, kterým by měl nový chodník přinést větší bezpečnost.

Turnov: Chodník ze Sobotecké ulice povede až k návsi v Mašově
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Konkrétně se bude pracovat v části obce Mašov, a to podél silnice III/27927. „Začátek řešeného území se nachází na odbočce ze Sobotecké ulice za autobusovou zastávkou. Dešťové vody ze silnice jsou svedeny sklonem ploch do nové a částečně opravované dešťové kanalizace a otevřeného příkopu s následným napojením do Libuňky,“ popsala Stanislava Syrotiuková z odboru správy majetku turnovské radnice.

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23921 lidí

A jak bude nové propojení k mašovské návsi vypadat? Chodník povede od křižovatky po levé straně a je navrhován v základní šířce 1,5m v celkové délce 320,33m. „Dále projekt řeší výstavbu nové dešťové kanalizace v délce 127,69 m a opravu stávající dešťové kanalizace v délce 78 m. Součástí projektu je také přeložka vrchního vedení telefonních kabelů, které budou uloženy do nového chodníku,“ doplnila Stanislava Syrotiuková.

Stavět se začne 1. dubna 2021, a pokud půjde vše dle plánu, po hotovém chodníku se projdou lidé na konci června 2021. Zhotovitelem bude firma PORR a.s. z Prahy. Na stavební akci se podařilo získat dotaci, větší část prostředků půjde z turnovské městské kasy. Dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury je ve výši 1.212.158 Kč, spoluúčast Turnova 2.866.546,79 Kč.

Stavba naváže na chodník v Sobotecké ulici, který prošel velkou rekonstrukcí koncem roku 2018 od ulice U Školy až na křižovatku na Kalužníku. V tomto úseku činily náklady 5,5 milionu Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…